9 квітня

               На Харківщині немало традиційних обласних свят: «Ніч на Івана Купала», «Олексіївська фортеця», «Великий Слобожанський ярмарок», «Печенізьке поле», «Весілля в Малинівці» та ін.  Із цього літа  до них приєднається ще один регіональний фестиваль української страви – борщу. Смачне кулінарне дійство, приправлене широкою культурною програмою,  вирішили заснувати для заманювання в регіон туристів. На ви­бір саме цієї культової української страви як рекламний бренд вплинув апетит футбольних фанатів «Євро–2012», які минулого літа змусили місцевих поварів літрами варити саме знаменитий борщ.

             Ще одним аргументом на користь цієї страви стала чітко проявлена спадко- вість поколінь серед місцевих майстрів кулінарної справи. Півроку тому студенти Харківського торгово–економічного коледжу їздили на конкурс до Парижа, де на демонстрації страв української кухні перемогли в усіх номінаціях.

              Фестиваль борщу проводитиметься в рамках концепції розвитку різних видів туризму, прийнятій на сесії обласної ради.

This entry was posted in Без категорії. Bookmark the permalink.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>