16 серпня

16 серпня святкується дивовижне свято – День малинового варення. Він був започаткований спільнотою сервісу Daily-menu.ru в 2015 році. І вибір дати для цього “смачного дня” не випадковий. Адже в цей день наші пращури святкували Малинник – свято, присвячене цій ягоді, улюбленої з давніх часів усіма, незалежно від віку і соціального стану. Малину цінували в усі часи за її смак і корисні якості і використовували не тільки як продукт харчування, а й як цілющий засіб проти застуд і для підвищення імунітету. Донині малину полюбляють і широко використовують в кулінарії (пироги, джем, киселі і т.п.). Її заготовляють про запас найрізноманітнішими способами  – сушать, заморожують, варять компот і варення.

У малиновому варенні багато корисного. Воно містить натуральну саліцилову кислоту (основний компонент протизапальних і жарознижуючих засобів). Малина зберігає молодість (вітаміни А, Е, РР, В2 відповідають за життєвий тонус, пружність шкіри і рівний колір обличчя). Вона також містить багато міді, тобто, практично, є антидепресантом, і заліза (що сприяє поліпшенню кровотворення). А ще вона, на відміну від аспірину, не провокує гастрит і виразку шлунка. А приготувати такі чудові “ліки” не складно – засипати малину цукром і варити 20 хвилин, потім закатати в банки.

Так, малина безсумнівно асоціюється з чимось приємним і бажаним. Може саме по-цьому і приказка про хороше життя звучить, як “не життя, а малина!”. Саме такого життя ми і бажаємо всім вам, дорогі наші друзі. А ще здоров’я великого на додачу!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *